Viden om tinnitus

Modsat hvad mange tror, er der god gang i forskningen om tinnitus og lydfølsomhed.  


Både for at finde årsagen (årsagerne)
og den rette behandling.


Herunder finder du nogle af de stærkest underbyggede årsager til, at det kan være svært at leve med tinnitus og lydfølsomhed
- og hvad du kan gøre

Tinnitusbehandling

Hvilken rolle spiller tankerne


for din tinnitus og lydfølsomhed?

Vi kender det nok alle sammen.


Hvis vi går og bekymrer os om noget, kan det have en negativ effekt på vores vores humør og de muligheder, vi ser for vores liv. Vi spænder i kroppen, sover dårligt, har det skidt.


Vi risikerer at komme ind i en ond cirkel, hvor bekymringerne bliver bekræftet, fordi vi kun har øje for det, der er galt. Vi ser ikke de andre muligheder, kun håret i suppen.


"Pyh, min tinnitus i dag er godt nok høj -
det bliver en hård dag at komme igennem"


"Hvis jeg ikke passer på mig selv, bliver nok det værre,
så nu bliver jeg hjemme for mig selv"


"Tinnitus har ødelagt mit liv
og mine muligheder for at udvikle mig"


 

En af de bedst underbyggede behandlingsmetoder er den kognitive behandlingsform CBT, som gør det muligt for os at blive mere opmærksom på, om vi er kommet ind i en ond cirkel, der holder os fast i en bestemt måde at tænke og føle på, som risikerer at give spændinger i kroppen og et begrænset liv.


Det er svært at gøre selv. Tankerne vil ofte bare bekræfte hinanden i, at det er rigtigt at tænke og gøre på en bestemt måde. Eller vi prøver krampagtigt på kun at tænke positive tanker - og slår os selv i hovedet, hvis vi kommer til at tænke negative tanker.


Tag fat i os, hvis du har brug for at få et nyt syn på dig selv og dine tanker. Vi har taget de relevante uddannelser i CBT og har mange års erfaringer med at tale med mennesker, der er generet af tinnitus og lydfølsomhed. 


Vi ved hvordan det er at leve med gener i og omkring ørerne, samt hvad der gavner og ikke gavner dig.


Med CBT tager vi samme et åbent og nysgerrigt blik på det, der sker både i tankerne og rundt omkring dig, så du bliver bedre til at være med det, der måske ikke er perfekt og til at se på dig selv i et mere neutralt lys:


"I dag lyder tinnitus høj - jeg skal vist gå en længere

tur med hunden, når jeg kommer hjem"


"Min lydfølsomhed blev godt nok trigget sidste gang, jeg var til familiefesten, men hvis jeg holder et par pauser undervejs, skal det nu nok gå"


"De andre gør det ikke med vilje, de glemmer bare,
at jeg har det lidt træls med ørerne


Kan du mærke 

din krop?

Spørgsmålet herover handler ikke om, hvorvidt armen eller foden sover. Det handler faktisk om noget, der er værre: når vi ikke længere kan mærke vores krop og derfor overhører dens signaler om, hvordan vi har det. 


Vi er som samfund efterhånden ret travle mennesker med travle liv. Vi skal nå meget og hvis vi har en pause, ryger vi let i en elektronisk "fælde" hvor vi flytte opmærksomhed hen på vores telefon, computer, tv, musik, podcasts, lydbøger, osv.


Hvis vi også har problemer med tinnitus og lydfølsomhed, kan vi ende med at være alt for opmærksomme på ørerne hvordan tinnitus er i dag, i forhold til i går, eller før vi spiste det-og-det, eller drak det-og-det.

På den måde ender vi med at have alt for meget fokus på hovede og ører.


Vi måler dagens tinnitus på en skala fra 1-10


Vi skriver endnu en generende situation på listen over "steder jeg ikke længere kan opholde mig".



Vi kan derfor glemme at mærke hele kroppen, om vi er sultne eller trætte, om vi går rundt og spænder i musklerne, eller hvordan vi trækker vejret, så vi ender med at gå rundt og være i alarmberedskab for meget af tiden.


Og det kan faktisk aktivere hjernens alarmcenter, der reagerer, som om der er noget i gære, den skal være i beredskab til enten at bekæmpe eller flygte fra.


Det tærer på kroppen og vi ender med at være spændte og fulde af smerter, fordi vi har glemt at tage hånd om kroppen og dens velbefindende.


På Lydsans vil vi gerne give dig din kropsfornemmelse tilbage.


Det gør vi både med opmærksomhedsøvelser, åndedræts-teknikker og ved at få liv i kroppen gennem massage og kropsbehandlinger hos vores kropsterapeuter.


Tag fat i os og få en snak om, hvordan du kan passe bedre på din krop og få færre spændinger og smerter.


Kommer du nok ud

i naturen?



Ophold i naturen påvirker vores nerve- og stresssystem positivt.


Der sker en positiv påvirkning af krop og hjerne, når vi bevæger os i naturen. Vi får mere ro, færre bekymrede tanker, lavere blodtryk.


Naturen giver os mulighed for at stoppe overtænkning (grublerier) og give os den ro, vi skal bruge, for at få balance i vores krop, tanker og psyke.


Mennesket har fra tidernes morgen levet i tæt forbindelse med naturen. Det betyder, at vi intuitivt kan bevæge os i naturen og få mere ud af den - hvis vi lærer hvordan.



Find ro


Mennesker med generende tinnitus og lydfølsomhed kan have svært ved at finde ro og restitution i dagligdagen.


Derfor vil det være særligt velegnet at bevæge sig ud i naturen og finde balance og ro.


Herude kan du træne din opmærksomhed i at flytte sig til de lyde, der faktisk ER omkring dig, så de indre lyde ikke overtager hele tiden.


På Lydsans elsker vi at være ude i naturen - og vi mener, at det er meget mere effektivt for os at arbejde med mennesker med tinnitus og lydfølsomhed uden for kontorets betonvægge - og ude i den natur, vi kommer fra.


Mød os derude - vælg en samtale i naturen, når du booker en samtale - så fortæller vi dig mere om, hvad du kan gøre, derude i naturen til at finde ro og energi.

Kontakt os

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes

unsplash